KALLÓS ZOLTÁN

A díjjal értékelni kívánjuk azt a munkát, anyagi és szellemi támogatást, amellyel a szamosújvári Téka Alapítványt és a Kaláka Néptáncegyüttest a kezdetektől fogva következetesen támogatta.

BALÁZS-BÉCSI VILMOS

Ezzel az elismeréssel értékelni kívánjuk azt a minőségi munkát, amivel letette a Kaláka Néptáncegyüttes szakmai alapjait és hozzájárult a Téka Alapítvány szervezeti megerősödéséhez.
 

HARANGOZÓ IMRE

Ezzel az elismeréssel díjazni kívánjuk a hosszú évek óta elkötelezetten folytatott munkát, amellyel a szamosújvári Téka Művelődési Központot és a Szórványkollégiumot, mint anyagilag, mint erkölcsileg következetesen támogatta.
Harangozó Imre Azok közé a barátaink közé tartozik akik a már a kezdeti években meghatározták a téka szellemiségét. Lehet ő nem is tudja, de nagyon sok szamosújvári fiatal személyiségfejlődéséhez hozzájárult.

Akkor volt mellettünk, amikor a legnagyobb szükség volt rá:

- Közösen szervezett táborai által a szamosújvári magyar fiatalok a magyar kultúra kevésbé ismert , de gyökereinket meghatározó elemeivel ismerkedhettek meg
- Mint kívülről jött személy alapot és megerősítést adott a munkánknak
- A szórványkollégium fontosságára és a program törékenységére még nem jöttek rá a támogatók de ő már küldte azt ami a legfontosabbak közé tartozik: az élelmet
 

2011-ben a Téka vezetősége két személynek adományozta a Téka- díjat: Varga Attilának, a magyarországi Nemzeti Erőforrás Minisztériuma főosztályvezetőjének, illetve dr. Entz Gézának, a Pro Professione Alapítvány elnökének

 

 

A Téka Díj létrehozásával a Téka Alapítvány egy újabb hagyományt kíván teremteni.
Ezt a díjat minden év januárjában ítéljük meg, és a hagyományos farsangi bál keretén belül adjuk át.

 

A díj :
- Egy bronzból készült plakett, amely az aradi Szabadság szobrot és a kolozsvári Mátyás szobrot restauráló Kolozsi Tibor szobrászművész alkotása.
- Merített papírra nyomtatott emléklap, rajta a laudációból vett idézettel

Varga Attila laudácója (letölthető)

A Téka Alapítvány elnökségének döntése értelmében, a 2012-es évben a TÉKA-DÍJAT KÖTŐ JÓZSEF az erdélyi közélet meghatározó személyisége és GOLDSCHMIED JÓZSEF a Hungarofest Égtájak Irodájának volt igazgatója veheti át.
Kötő József
„A szamosújvári Téka Alapítvány hálája és elismerése jeléül TÉKA-DÍJAT adományoz GOLDSCHMIED JÓZSEF Úrnak. Ezzel az elismeréssel díjazni kívánjuk a hosszú évek óta elkötelezetten folytatott munkát, amellyel a Magyarország határain túli kulturális életet segítette, s ezen belül a szamosújvári Téka Művelődési és Oktatási Központot szakmailag, anyagilag és erkölcsileg következetesen támogatta.”
Goldschmied József
A szamosújvári Téka Alapítvány elnökségének döntése értelmében a szerveztünk által alapított TÉKA-DÍJAT a 2012-es évre Önnek ítéltük meg.Ezzel a díjjal értékelni kívánjuk az évek óta elkötelezetten folytatott kulturális missziót és oktatásfejlesztési munkát, amellyel a szamosújvári Téka Művelődési Központot és a Szórványkollégiumot, mint anyagilag, mint erkölcsileg következetesen támogatta.”
 

2010 február 6-án szerveztük meg a III. Jótékonysági Farsangi bált.
A több mint 200 résztvevő jelenlétében először adtuk át a Téka Díjat.

„A Téka Alapítvány elnökségének  döntése értelmében az idén létrehozott  TÉKA DÍJAT első ízben Csete Örsnek, az Apáczai Közalapítvány igazgatójának ítélte meg. Ezzel az elismeréssel díjazni kívánjuk a hosszú évek óta elkötelezetten folytatott oktatás-fejlesztési  missziót, amellyel az Apáczai Közalapítványon  keresztül a szórvány magyar gyermekek tanulását, identitásának megőrzését segítette és biztosította, s ezen belül a szamosújvári Téka Szórványkollégiumot mint anyagilag, mint erkölcsileg következetesen támogatta”.

farsang029kicsi

A Téka Díj létrehozásával a Téka Alapítvány  egy újabb hagyományt kíván teremteni.

Ezt a díjat minden év januárjában ítéljük meg, és a hagyományos farsangi bál keretén belül adjuk át.

A díj :
-       Egy bronzból készült plakett, amely  az aradi Szabadság szobrot és a kolozsvári Mátyás szobrot restauráló Kolozsi Tibor szobrászművész alkotása.
-       Merített papírra nyomtatott emléklap, rajta  a laudációból vett idézettel

Csete Örs laudációja (letölthető)

 
 
 

BGA új page 001emmi emet cssa